Fi del seguiment de casos de COVID-19 als centres

Fi del seguiment de casos de COVID-19 als centres

per Institut Lluís de Peguera -
Nombre de respostes: 0

Benvolguda comunitat educativa,


Us fem arribar la informació rellevant del comunicat dels Departaments d’Educació i Salut, perquè estigueu al cas de la fi de les mesures COVID-19. Només hauran de fer aïllament els casos positius:


«Els Departaments d'Educació i Salut proposen la flexibilització de la gestió de casos COVID a l'entorn escolar a partir d'aquest dimecres 23 de febrer.

A efectes pràctics, el protocol de gestió de casos Covid quedarà aquest dimecres 23 de febrer sense efecte -ja no s'identificaran contactes estrets ni s'indicaran quarantenes-. Els centres escolars i les famílies no hauran de comunicar si el motiu de l'absència a classe de l'alumnat és degut a la COVID. 

Els infants i joves han demostrat que no són, en termes generals, un grup de risc. Les mesures que romandran, de moment, són la mascareta als interiors, els grups de convivència estable i la necessitat de ventilar molt bé les aules, així com les mesures higièniques que van més enllà de la COVID.

També destacar que Salut Pública seguirà monitorant l'efecte de la COVID a les escoles i, si en algun moment cal prendre alguna mesura, es treballarà amb el centre afectat com en qualsevol altre entorn. 

La finalització de les indicacions de quarantenes i de seguiment més estret de l'àmbit escolar també permetrà que els referents escolars (els RECO) puguin integrar-se plenament en les tasques habituals dels equips d'atenció primària.»


Rebeu una cordial salutació.
 
La Direcció de l’Institut Lluís de Peguera