Resum capitol 5 llibre (per a la infografia)

Resum capitol 5 llibre (per a la infografia)

per Rosabel Pardos Mangriñan -
Nombre de respostes: 0

Estimat alumnat,

Donat que jo tinc el resum del vostre capítol 5 i el necessiteu per a fer la infografia del llibre us passo còpia del meu resum. 

5. COM DONEM?

-      De les tres coses que podem fer amb els diners: COMPRAR, ESTALVIAR i DONAR, aquesta darrera és la que li costa més a la gent.

-      En comptes d' acumular diners simplement, l' ideal seria fer donacions en vida per algun projecte en el qual creguem.

-      Les ONG i les entitats d' ajuda estan molt controlades pels governs, i generalment les integren persones que realment busquen ajudar els altres. I si n'hi ha alguna que no compleix allò que promet, se la denuncia i es reestructura perquè això no torni a passar.

-      No oblidem que "l' efecte bumerang" funciona tant per a les coses bones com per a les dolentes: " si donem coses bones, també en rebrem a canvi."

-      Les preguntes que ens hem de formular quan anem a donar diners són:

1. De quina part dels meus diners puc prescindir?

2. Què m'impulsa a donar aquests diners?(la resposta hauria de ser: millorar el món i la societat)

3. Quin seria un bon destí per a la meva donació?

-      La possibilitat de donar una quantitat de diners té a veure amb una gestió responsable i ètica de la nostra comptabilitat.

-      Una gran part de les nostres despeses són totalment inútils. Fixa't en les teves despeses mensuals, o les de la teva família, i comprova quines són essencials i de quines pots prescindir. (Planificació  pressupostaria) (Lligat amb la U6 Salut financera)

-      Les empreses funcionarien molt millor si una part del que produeixen retornés a la societat.

-      S'ha de crear una cultura de donar una part del que rebem. El secret consisteix a no buscar només el guany personal sinó el de tots com a comunitat.

-      Si donem diners, ens hem d' informar a qui donem i per a què donem. És necessari preguntar i demanar compromisos.