Premis i reconeixements dels Treballs de Recerca d'enguany

Premis i reconeixements dels Treballs de Recerca d'enguany

by Guillem Serradell Cuartero -
Number of replies: 0

Benvolguts/des,

Aquí teniu un resum dels principals premis i reconeixements que han obtingut enguany alguns dels treballs de recerca de batxillerat:

- L’Agència de Gestió d’Ajuts i Recerca Universitaris (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya ha premiat el treball de recerca de JÚLIA FARGAS RAMIRO Estudi de la vinya, el vi i les diferents tècniques de fermentació de la collita 2021 al Celler Fargas-Fargas, treball tutoritzat per Anna Reyes. Aquest treball és un reconeixement al foment de l’esperit científic entre el jovent i té una dotació econòmica de 850 €.

- En la 22ª edició dels premis Fundació Lacetània en la categoria de CTME dona, ha guanyat el treball de LAIA CORS PUIGDOLLERS, Intoleràncies alimentàries, treball tutoritzat per Judit Roca.

- En la 26ª edició dels Premis UVIC als millors treballs de recerca d’estudiants de batxillerat. Un del premis va ser per l’estudiant MARTINA PUIG ORCERO de 2n batxillerat D, que ha presentat el treball Els consells d’Ovidi, tutoritzat per Sandra Vilamala, ha guanyat el premi accèssit a la categoria Eumo Dc als millors treballs de recerca de batxillerat.

- En la 17ª edició dels premis als Treballs de recerca de batxillerat dins l’Àmbit de la Química s’ha atorgat un Accèssit dotat amb 150 €, al treball de la LAIA OTAL SALVANS Absorció de la salinitat del sòl amb borratges, treball tutoritzat per les professores Verònica Ribas i Anna Reyes.

- En la 10ª edició del concurs de treball de recerca en francès de Catalunya que es va celebrar a l’Institut Français de Barcelona, l’alumna MARINA FERNÁNDEZ SÁNCHEZ de 2n de batxibac ha quedat finalista amb el seu treball Comparaison entre la mythologie grecque et japonaise, tutoritzat per les professores Layla Selim i Sandra Vilamala.

- En la 4a convocatòria dels Premis ALMIA, en XAVIER GIRALT PADRÓ, alumne del Batxillerat de tarda, amb el seu treball de recerca  Creació d’un sistema solar energètic amb monitoratge de dades, tutoritzat per la professora Mercè Vendrell, ha rebut el primer premi en categoria de Batxillerat.

- Com cada any la Fundació d’Aigües de Manresa ha triat per tenir en el seu fons bibliogràfic els treballs de LAIA OTAL SALVANS Absorció de la salinitat del sòl amb borratges, tutoritzat per Verònica Ribas i Anna Reyes i el treball de FERRAN RIBERA BONVEHÍ La llera del riu Cardener, una font de vida per Sant Joan, tutoritzat per Gemma Bayerri.

- També s’ha triat el treball de JANA LLUSSÀ CANAL El deteriorament del barri antic; proposta de rehabilitació, tutoritzat per Josep Castilla, per formar part del fons bibliogràfic de la Biblioteca del Casino de Manresa.

En el concurs intern de l’Institut Lluís de Peguera, els treballs guanyadors de cadascuna de les modalitats han estat;

De l’àmbit del batxillerat científic, el treball de LAIA OTAL SALVANSAbsorció de la salinitat del sòl amb borratges, treball tutoritzat per Verònica Ribas i Anna Reyes.

De l’ambit tecnològic, el treball de MIQUEL LEDESMA BERENGUERExperimentació amb intel·ligències artificials, treball tutoritzat per Antoni Ubieto.

De l’àmbit humanístic, el treball de FERRAN RIBERA BONVEH ÍLa llera del riu Cardener, una font de vida per Sant Joan, tutoritzat per Gemma Bayerri.

De l’àmbit social, el treball d’EMMA LORENTE CORTÈSL’odissea del folcklore català, treball tutoritzat per Sandra Vilamala.

De l’àmbit de les arts plàstiques, el treball d’ANAÏS ROY CIDRemodelació d’un habitatge, treball tutoritzat per Imma Simon.

De l’àmbit de les arts escèniques, el treball d’ÒSCAR MONTOYA GARCIALa visió actual de les composicions musicals, treball tutoritzat per Sergi Beringues.

Finalment comentar que aquest any la mateixa AGAUR ha premiat a l’Institut Lluís de Peguera per la seva qualitat en el global de treballs de recerca presentats en aquesta convocatòria. El premi està dotat en 3000 € per gastar en material.

Moltes Felicitats! A tothom.

Coordinació